OVN Optometristen Vereniging Nederland

OVN Optometristen Vereniging Nederland


De optometrist is een wettelijk erkende, gediplomeerde specialist in de oogzorg. De optometrist doet meer dan alleen het meten van de sterkte voor bril of contactlenzen. Hij onderzoekt ook de gezondheid van het oog. Met klachten zoals wazig zien, dubbelzien, lichtflitsen, zwarte vlekken en droge, rode, branderige of jeukende ogen kunt u bij de optometrist terecht.

Na onderzoek kan de optometrist u brillen, contactlenzen en hulpmiddelen bij slechtziendheid aanmeten of hij adviseert een behandeling. De optometrist behandelt u zelf of hij verwijst u door naar de huisarts of oogarts.

OVN-optometristen werken volgens de gedragscode van de OVN, volgen na- en bijscholing en zijn veelal ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici (landelijk erkend kwaliteitskeurmerk). U vindt OVN-optometristen in optiekzaken, oogheelkundige- en optometriepraktijken en in ziekenhuizen.
Kijk voor meer informatie en praktijkadressen van OVN-leden op www.optometrie.nl.

OVN
De OVN is de beroepsvereniging voor Nederlandse optometristen. OVN staat voor Optometristen Vereniging Nederland. De OVN behartigt de belangen van de optometristen die zijn aangesloten bij de vereniging. De OVN zet zich in voor kwaliteitsbevordering en kwaliteitsbewaking van de beroepsgroep en zorgt voor de juiste kaders voor zijn leden om het beroep goed uit te kunnen oefenen door het opstellen van richtlijnen en voorwaarden. De OVN zet zich in voor de profilering van het beroep onder publiek, centrale overheid en gezondheidszorgorganisaties om de herkenbaarheid van de optometrist te vergroten. Om de kwaliteit te bewaken is de OVN aangesloten bij het Kwaliteitsregister Paramedici, het enige landelijk erkende kwaliteitskeurmerk voor optometristen.

Openingstijden

maandag?
dinsdag?
woensdag?
donderdag?
vrijdag?
zaterdag?
zondag?

Recensies

Schrijf als eerste een recensie!

Community

Geplaatste berichten zijn voor iedereen leesbaar

Profielafbeelding gast
Gast


Er zijn nog geen berichten geplaatst op deze pagina.

Beheerder

Deze pagina is niet geclaimd

De goedeopticien.nl community helpt deze pagina zo actueel mogelijk te houden. Ook bijdragen? Gebruik de knop per gewenst blok.


Adres- en contactgegevens

OVN Optometristen Vereniging Nederland
Weert Weert

+31 (0)495 585748

Deel deze pagina

OVN+Optometristen+Vereniging+Nederland img