Colpa Optiek

Gesloten (ma 13.30 - 18.00)

Toon openingstijden

opticiens - Colpa Optiek - kaartoverzicht

Colpa Optiek

Optometrie, oogmeetkunde, is een wetenschap waarbij met behulp van metingen afwijkingen aan de ogen geconstateerd kunnen worden. Een optometrist is bevoegd om alle correctie mogelijkheden, van brillenglazen, contactlenzen tot andere optische hulpmiddelen voor te schrijven. Een optometrist kijkt ook naar de mogelijke medische oorzaken van oogafwijkingen. Het beroep van optometrist is betrekkelijk nieuw. Pas sinds 15 november 2000 is het beroep van optometrist in Nederland wettig erkend en beschermd. Een optometrist is in vergelijking met een opticien hoger en breder opgeleid, waardoor een optometrist enkele taken van oogartsen kan overnemen. De optometrist is meestal werkzaam in de 1ste lijnsgezondheidszorg, net als een huisarts.
In Nederland wordt een optometrist opgeleid op het niveau van Bachelor in de optometrie, aan de Hogeschool Utrecht.
Optometrisch onderzoek
Uw klacht staat centraal, na de anamnese zal de optometrist een klachtgericht onderzoek samenstellen. Hierdoor werkt de optometrist zeer snel vakkundig naar een oplossing voor uw probleem. Van hoofdpijnklachten tot leesklachten, van geïrriteerde ogen na contactlens dragen tot lichtschuwheid van plotselinge gezichtscherpte vermindering tot wazige vlekken in uw beeld. Kortom alles wat u met uw ogen ervaart kunt u bespreken of laten controleren bij uw optometrist. De optometrist is de specialist voor alle leeftijden en alle ogen.

Openingstijden

Gesloten
Opent vandaag om 13.30
maandag13.30 - 18.00
dinsdag9.00 - 18.00
woensdag9.00 - 18.00
donderdag9.00 - 18.00
vrijdag9.00 - 21.00
zaterdag9.00 - 17.00
zondagGesloten

Recensies

Schrijf als eerste een recensie!

Community

Geplaatste berichten zijn voor iedereen leesbaar

Profielafbeelding gast
Gast


Er zijn nog geen berichten geplaatst op deze pagina.

Beheerder

Deze pagina is niet geclaimd

De goedeopticien.nl community helpt deze pagina zo actueel mogelijk te houden. Ook bijdragen? Gebruik de knop per gewenst blok.


Adres- en contactgegevens

Colpa Optiek
Burg Colijnstraat 21
2771GE Boskoop

+31 (0)172 214637

Deel deze pagina

Colpa+Optiek img